Het verhaal achter bojdayni

Al opgroeiend tussen de naaimachines, garen en stoffen in Marokko ontwikkelde Najah Bojdayni een liefde voor mode. Een door haar moeder gemaakte jurk liet haar inzien dat kleding meer is dan enkel uiterlijk vertoon. Krachtig en zelfverzekerd droeg Najah de jurk op veertienjarige leeftijd naar een bruiloft en sindsdien droomde ze van een eigen kledingmerk. Niet alleen omdat ze de schoonheid van kleding adoreert, maar ook omdat ze ervan overtuigd is dat de juist kleding zorgt voor kracht van binnen en buiten.

Dat Najah nu – meer dan twintig jaar later – met Bojdayni die langgekoesterde wens waarmaakt, is niet zonder aanleiding. De verhuizing naar Nederland als jonge vrouw en nodige pieken en dalen in haar leven, leerde haar een wijze les: iedere vrouw verdient het om haar dromen na te jagen. Met Bojdayni wil Najah dan ook andere vrouwen meegeven dat de wereld aan hun voeten ligt en ze met hun kracht in staat zijn hun wensen te vervullen.

Onze collectie

De complete pakken, maar ook losse colberts, pantalons en knitwear van Bojdayni kenmerken zich dan ook door klasse en elegantie. Met hoogwaardige materialen en inspiratie van krachtige vrouwen bestaat de collectie van Bojdayni uit uitgebalanceerde items waarbij modetrends zijn verweven met klassieke en licht conservatieve ontwerpen.

Duurzaamheid

Kracht, zelfverzekerdheid, comfort en onafhankelijkheid zijn niet de enige kenmerken van Bojdayni. Bojdayni is ook erg betrokken bij het milieu. Iedereen is verantwoordelijk voor de gezondheid van onze “kinderen” en voor de toekomstige generaties. Keuzes die Bojdayni nu maak moeten daarom ook een positieve bijdrage leveren aan de toekomst. Ik heb deze boodschap ook duidelijk uitgedragen in mijn bedrijfsvoering. Zo wordt de eerste collectie met aandacht en zorg gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in Italië waarbij duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.